Verdelging van duiven, meeuwen, watervogels, kraaiachtigen, konijnen en hazen

Ons bedrijf is gespecialiseerd in 'Bird Control'. Onder 'Bird Control' verstaan wij alles wat met overlast te maken heeft, zoals duivenoverlast, meeuwenoverlast, overlast van watervogels, problemen met konijnen,.... Hieronder vindt u meer uitleg over onze werkwijze, afhankelijk van welk soort overlast. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

In België is Valkerij Ardanwen marktleider in het bestrijden en invangen van vogels, vooral van verwilderde stadsduiven. Wij tellen meer dan 50 klanten, waaronder veel veevoederbedrijven, stokkeerbedrijven en gemeentes. Dankzij het uitvoeren van heel wat studies en onze verschillende tactieken en middelen boeken wij zeer goede resultaten in de bestrijding van overlast.

Duivenoverlast

Wij werken met een drijfsysteem door middel van roofvogels, vallen, speciale netten, afschrikapparatuur…. Ons systeem is uniek in België en niet zonder resultaat. Meerdere gemeentes en bedrijven doen reeds beroep op ons om hun duivenprobleem aan te pakken.

Wat gebeurt er met de duiven? Wel, de duiven die geringd zijn worden terug geschonken (kosteloos) aan de duivenbond. Dit gebeurt in samenwerking met een verzamelpunt, waar de duiven gecontroleerd worden en de eigenaar op de hoogte gebracht wordt. De niet geringde duiven worden verzameld en eenmaal per maand worden deze door een veearts op een diervriendelijke manier verwijderd. Tevens neemt onze veearts enkele exemplaren van mee voor autopsie. Zo kunnen wij en onze klanten onmiddellijk ingrijpen mochten er ziekten zitten in de verwilderde duiven uit een regio. Onze ervaring op gebied van duivenoverlast is dan ook al zo groot dat wij voor iedereen een oplossing kunnen bieden.

Meeuwenoverlast en kraaiachtigen

Voor meeuwenoverlast en kraaiachtigen gebruiken wij een combinatie van geluiden (gehoor) en de aanwezigheid van onze roofvogels (visueel). Ook hiermee hebben wij al onze klanten al kunnen tevreden stellen.

De gebruikte geluiden komen van een Amerikaans bedrijf die daar reeds jaren studies heeft naar gedaan. Deze mensen hebben hier heel veel geld en tijd in gespendeerd en ze werken dan ook uitstekend. Het is zelfs zo dat ze auteursrechten hebben op hun geluiden en toestellen omdat ze zo efficiënt zijn. In combinatie met de vluchten en aanwezigheid van onze roofvogels geeft dit onvoorstelbare resultaten. Filmpjes van de resultaten zijn te zien op You tube, waarvan de link terug te vinden is onderaan deze pagina.

Konijnen / hazen

Wij hebben reeds verschillende sportterreinen geholpen waar men last had van konijnenoverlast. Deze dieren graven pijpen op de loopterreinen, waardoor er verschillende sporters reeds blessures hebben opgelopen. Wij kunnen dit probleem aanpakken met onze roofvogels in combinatie met onze fretjes. Onze fretjes drijven de konijnen uit hun pijpen, waarna onze vogels deze kunnen grijpen en onder controle houden.

Ganzen en watervogels

Door de steeds toenemende overlast van ganzen hebben wij geïnvesteerd in een professionele motorboot en een kajak. Zo kunnen wij het probleem van de ganzen ook vanop het water aanpakken. Dit is doeltreffend, wetende dat deze dieren veel op het water gaan om te rusten. Vooral ganzen zijn grote watervervuilers. Ze laten heel veel mest achter, zowel op het land als in het water, wat voor grote vervuiling zorgt. Daarbij komt nog eens het probleem dat ganzen in grote groepen komen, wat voor een extra hinder zorgt. Tevens zijn ganzen heel agressief naar andere watervogels toe, soms zelf naar de mens, wat ervoor zorgt dat onze eigen watervogels zoals de wilde eend, meerkoet, waterhoen,... door exotische ganzen zoals de Nijlgans worden weggedreven en zelfs gedood. Omdat wij vanop het water kunnen werken, kunnen wij deze dieren efficiënt verwijderen. Hebt u dus overlast van watervogels? Aarzel dan niet om contact op te nemen. De boten kunnen tevens ingezet worden om gewonde dieren te redden of te helpen.

Pest control

Aangezien wij vertrekken van dieren die te bestrijden zijn met behulp van onze roofvogels, hebben wij ons niet toegelegd op ratten, muizen of insecten. Hiervoor werken wij dan ook samen met daarvoor gespecialiseerde bedrijven. 

Contracten en vergunningen

Voor bestrijdingen of bijzondere bejaging met of zonder roofvogel is door de wet vastgelegd dat men voldoet aan alle voorwaarden om een jachtverlof te bekomen. Hiervoor moet men geslaagd zijn in zowel de theoretische als ALLE praktische proeven van het jachtexamen. Het is dan ook logisch dat wij aan deze voorwaarden voldoen.

Onze contracten zijn steeds op maat gemaakt. Door de vele klanten die wij reeds hebben, kunnen wij werken aan heel interessante tarieven. Heeft u reeds een offerte die onder onze prijzen gaat? Dan kunt u deze steeds voorleggen zodat wij kunnen kijken of wij hier nog iets aan kunnen doen. 

 

Jacht op wolf

Steenarend ei in de natuur op berggeiten jaagt

Valkerij Ardanwen
Brusselsesteenweg 511
9402 Meerbeke
Ligging

Tel. 0477 24 93 59
Fax. 054 25 13 69
Email: info@valkerij-ardanwen.com
Valkerij Ardanwen Valkerij Ardanwen - facebook