Valkerij te paard

Demonstraties, shows en spektakels

Valkerij Ardanwen - Valkerij te paardSinds enige tijd doen wij ook demonstraties met paard en roofvogels. Wij hebben hiervoor enkele speciale paarden aangekocht, namelijk volbloed Andalusiërs. Deze paarden zijn uitermate geschikt voor het geven van mooie demonstraties, met of zonder vogel. Samen met de start van deze paarden bieden wij ook ridderspektakels aan. De combinatie ridders, roofvogels en paarden zijn ideaal voor middeleeuwse evenementen, paardengebeuren, landbouwdagen,.....

Tot op heden bieden wij een mooie demonstratie aan van hoe roofvogels, en vooral arenden, jagen. Hiervoor maken wij gebruik van een namaak prooi die door een ruiter te paard in volle galop wordt voortgetrokken. De roofvogel wordt dan van op een tweede paard gelost en moet die namaakprooi zien te pakken. Afhankelijk van de locatie worden de valken vanop het paard ook geloerd, buizerds gevlogen,... Spektakel verzekerd!

Het educatieve aspect gaat echter ook niet verloren. Tijdens deze demonstraties wordt er uitleg gegeven over de Valkerij en het jagen van de roofvogels, trainen, en nog veel meer.

Maar daar stopt het niet bij. Wij hebben prachtig nacht spectakel met paarden en vuur. Spectakels waar paarden door een muur van meer dan twee meter vlammen galoperen, in galop vuur gespuwd wordt zoals een draak die in volle vlucht voorbij komt, vuurzwaardgevechten en nog veel meer.... Gewoon een prachtige combinatie van paard, ruiter en vuur. En dit allemaal op prachtige Spaanse volbloedpaarden in een unieke uitrusting.

Wij hebben ondertussen al shows gedaan samen met de beroemde Mario Luraschi, gekend van onder meer de zeven oscars die hij al gewonnen heeft met zijn paarden in de films. Ook zijn we aan het werk te zien in verschillende films en series waaronder onder andere de serie " The white Queen", Reclamespots zoals onder andere de "ING reclame voor de terugkeer van de Nachtwacht", filmen vanop de rug van onze vogels zoals voor de reclame van de nieuwe AA torens te Gent,  en nog veel meer...

In onze fotogalerij vindt u heel wat beelden van onze verschillende demonstraties. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Valkerij Ardanwen
Brusselsesteenweg 511
9402 Meerbeke
Ligging

Tel. 0477 24 93 59
Fax. 054 25 13 69
Email: info@valkerij-ardanwen.com
Valkerij Ardanwen Valkerij Ardanwen - facebook