Demonstraties

Valkerij Ardanwen - DemonstratiesWie ons graag eens aan het werk wilt zien, kan ons altijd inhuren voor een demonstratievlucht. Wij luisteren onder andere communiefeesten, trouwfeesten, middeleeuwse spektakels,... op. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende modules, let wel, niet op alle evenementen mogen er in Vlaanderen nog roofvogeldemonstraties gegeven worden, U neemt hiervoor best eerst contact op met ons of het op Uw evenement wel toegelaten is.

Roofvogeldemonstraties module 1

Een eerste module is het opzetten van een stand waarbij wij verschillende demo's vliegen.

Hierbij worden de vogels kort gevlogen en voorgesteld. Deze shows duren ongeveer een half uurtje en kunnen 3 tot 4 keer herhaald worden, naargelang wij een hele of halve dag moeten aanwezig zijn.

De mogelijkheid om de mensen zelf een vogel op de hand te laten nemen wordt hierbij zo goed als niet toegelaten. Wij concentreren ons dan gewoon op de demovoorstellingen van dat half uur.

Let op! Het is belangrijk te weten dat, als deze module 'indoor' moet gegeven worden, wij geen valken kunnen vliegen.
Bij het 'outdoor' vliegen hebben wij een terrein nodig van ongeveer 20 m op 20 m, dit omdat sommige vogels niet in publiek kunnen gevlogen worden en wij voor de valken de plaats nodig hebben om te kunnen loeren.

Roofvogeldemonstratie module 2

Een tweede module is het opzetten van een stand waarbij wij de hele tijd onze roofvogels vliegen (naargelang hoeveel publiek er aanwezig is). Het voordeel is dat men de hele tijd de kans hebben een roofvogel op de hand te nemen en deze continue aan het werk te zien. Voor deze module hebben wij enkel onze standplaats nodig. Het werken met de roofvogels doen wij dan voor de stand.

Workshops

Wenst U iemand te verrassen met een workshop valkerij, dan kan U bij ons terecht voor een unieke belefenis. Onze workshops zijn ENKEL  privé gericht, je nodigt zelf je mededeelnemers uit. Dit kan tot een 10 tal personen.

U wordt verwelkomt met een drankje, krijgt wat bassisuitleg, kennismaking met de valkerij en de vogels, om dan over te gaan tot het echte vliegwerk. Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf met onze vogels leren werken. We beginnen met buizerds, uilen en eindigen met de koningen uit ons luchtruim, nl, de arenden. Een workshop duurt gemiddeld 2 tot 3 uur, en kan enkel doorgaan bij droog weer.

Wij vragen dan ook aangepast kledij  en schoenen te voorzien gezien de activiteit buiten doorgaat.

Wilt u een cadeaubon voor één van deze workshops of gewoon wat meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

 

Valkerij te paard

Nu kunt u bij ons ook terecht voor demonstraties, workshops, spektakels,... waarbij wij zowel roofvogels en paarden gebruiken. Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie.

Les over roofvogels voor de scholen

Ook voor scholen organiseren wij demonstraties van een halve dag, waarbij wij komen lesgeven met en over roofvogels en alles wat met deze dieren te maken heeft. Bent u een school in Vlaanderen of Nederland? Dan geven wij graag een gratis les tegen een vaste onkostenvergoeding, afhankelijk van de regio.

Wij komen met een paar vogels, geven er de hele namiddag les over en laten een paar roofvogels vliegen. Als afsluiter mogen alle kinderen een roofvogel op de hand dragen en eventueel zelf eens vliegen.

Wij vragen wel een zaal / refter / groot klaslokaal waar dit kan doorgaan en de mogelijkheid om met de wagen tot aan het lokaal te geraken.

Mensen die ons vragen voor andere feestgelegenheden of kermissen kunnen gratis foto's maken van de vogels zoals ze zelf willen.

In onze fotogalerij vindt u heel wat beelden van onze verschillende demonstraties, of hier een klein filmpje. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Voorwaarden

Hieronder vindt u de voorwaarden waaraan voldaan moet worden indien u een demonstratie wilt boeken. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

In functie voor onze dieren

  • Voor openbare gelegenheden (kermissen, jaarmarkten, ...) vragen wij een afgebakende stand (met lint, nadar,... ) voor de veiligheid van onze dieren.
  • Een tent om bij slecht / goed weer in te schuilen.
  • De mogelijkheid om met de wagen de stand te bereiken en hem te laten staan, zo wij, mocht er iets met de dieren zijn, wij deze snel en gemakkelijk in hun vertrouwde transportkist in alle rust kunnen zetten.
  • Wij hebben steeds een dierenarts ter onze beschikking, ook deze persoon moet in noodgevallen zo dicht mogelijk ter plaatse geraken.
  • Indien wij vinden dat de veiligheid voor onze dieren in het gedrang komt, wordt de roofvogeldemonstratie afgelast.
  • Betreffende de veiligheid worden al onze vogels die los worden gevlogen steeds voorzien van een zender.
  • Al onze demonstraties worden gegeven met een educatief doel.

In functie voor onze mensen

  • Drankgelegenheid voor het personeel (normaal 2 personen, bij grote evenementen kan dit oplopen tot x aantal personen) voor een halve dag.
  • Indien de demo een hele dag duurt, iets om te eten 's middags.
  • Bijkomende voorwaarden kunnen gevraagd worden naar gelang de situatie.

 

Alle roofvogels zijn wettelijk in orde. Ook de valkerij zelf is wettelijk in orde en beschikt tevens over een zeer goede verzekering. Tijdens de demonstraties op feestgelegenheden of kermissen kunnen de roofvogels gratis en zonder probleem gefotografeerd worden.

Valkerij Ardanwen
Brusselsesteenweg 511
9402 Meerbeke
Ligging

Tel. 0477 24 93 59
Fax. 054 25 13 69
Email: info@valkerij-ardanwen.com
Valkerij Ardanwen Valkerij Ardanwen - facebook