Africhten, opleidingen en opvang van roofvogels

 

Africhten

Indien u zich een roofvogel heeft aangeschaft en niet zo goed weet hoe u dit dier het best behandelt, dan kunt u steeds ten rade komen bij de valkerij. Wij hebben liever dat wij u op een juiste manier kunnen helpen dan dat de vogels op een verkeerde manier gehouden worden.

Ook voor het vliegen beschikken wij over een enorm comfort. Zo hebben wij bij slecht weer een overdekte piste beschikbaar. Deze is 60 meter diep, 25 meter breed,  en er zijn geen obstakels of gevaarlijke ruiten waar de vogels kunnen tegenvliegen. Bij mooi weer beschikken wij over een paar domeinen waar wij de roofvogels veilig kunnen laten vliegen en dit steeds onder begeleiding van ervaren valkeniers. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Opleidingen

Bij ons kunt u steeds terecht voor info, raad, begeleiding,…. Wij staan steeds open voor het geven van hulp en/of tips in het omgaan met roofvogels. Van leder snijden tot knopen maken.

Wij hebben een ruime ervaring in het trainen van diverse soorten roofvogels.
Zo werken wij met verschillende uilen, valken (hoofdzakelijk de slechtvalk), buizerds (waaronder de Europese buizerd, de woestijnbuizerd, de roodstaartbuizerd), gieren en arenden.

Wij leggen ons hoofdzakelijk toe op de jacht met deze dieren.

Indien u wilt jagen met roofvogels, raden wij aan een jachtopleiding te volgen bij de Sint-Hubertus Vereniging Vlaanderen. Dit is de ENIGE erkende cursus in België, wat andere verenigingen/organisaties ook mogen beweren! Het enige nadeel is echter dat men ook de wapenkennis moet kennen. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Een basis kan je lezen in dit eerste geschreven deel : boek valkerij

Opvang

Door de vele meldingen van verloren roofvogels hebben we op de valkerij plaatsen voorzien om deze dieren op te vangen.
U kan ons dus altijd contacteren mocht U een roofvogel zien die in nood is. Dit kan een ontsnapte roofvogel zijn, maar ook een wilde roofvogel die in nood verkeerd, tekenen van ziekte vertoont, verzwakt is.
Wij beschikken over verschillende materialen om deze roofvogels te vangen, dit kan ter land, uit de lucht of vanop het water. Ook voor andere dieren kan U ons contacteren, alleen kunnen wij deze niet de naverzorging geven, maar laten we dit gebeuren door andere instanties die zich daarin hebben gespecialiseerd.
Deze dienst is volledig GRATIS

Maar ook als U eigenaar bent van één of meerdere roofvogels, en U wenst op reis te gaan. Ook dan kan U de vogels bij ons brengen tijdens de reis. De vogels worden dan op blok of in de volière gehouden, eventueel doorgetraind, gevlogen.

De valkerij werkt heel nauw samen met dierenartsen gespecialiseerd in roofvogels, deze doen bijna wekelijks een routine controle zodoende alle dieren perfect in orde zijn.


 

Valkerij Ardanwen
Brusselsesteenweg 511
9402 Meerbeke
Ligging

Tel. 0477 24 93 59
Fax. 054 25 13 69
Email: info@valkerij-ardanwen.com
Valkerij Ardanwen Valkerij Ardanwen - facebook